Knowledge base > Installation guides > ABAX GT107 - Maskiner och utrustning

ABAX GT107 - Maskiner och utrustning

INDEX

Installationshandbok

ABAX GT107 spårningsenhet

ABAX GT107 är en flexibel spårningsenhet för dina motordrivna maskiner. Den är konstruerad för enkel installation med två eller tre kablar, där den gula kabeln kan användas för loggning av användning. Enheten innehåller en antenn i höljet, en röd positiv och en svart negativ kontaktpunkt. Enheten kräver ström från en konstant strömkälla och kommer att ge dig nya positioner var 30:e sekund när den är strömförsörjd.

ABAX GT107 teknisk specifikation:

• Mått: 90x44x18mm
  • Vikt: 70 g
  • Matningsspänning: 9V till 30V DC, typiskt 12V-24V
  • IP67K
  • GPS-noggrannhet: 2,5 meter
  • Temperaturbeständig: (-20°C till +70°C)
  • Sensorer: Accelerometer
  • GNSS-antenn
  • Enkel installation

GPS- och GSM-signalstyrka

GPS- och GSM-signaler försämras av metall. Enheten bör därför inte installeras på en plats där fordonets metallkaross kan störa signalstyrkan.

För att fungera effektivt behöver enheten en konstant siktlinje för att ansluta till GPS-satelliter. Enheten fungerar effektivt när den är dold under icke-metalliska material som plast eller glas, men man måste se till att metalliska ytor inte täcker eller stör enheten och påverkar signalstyrkan.

Installation

ABAX GT107 kan installeras i alla typer av maskiner med två- eller tretrådig installation. Logotypen/dekalen visar i vilken riktning enheten ska monteras för bästa GPS- och GSM-noggrannhet.

• Använd rengöringsservetten för att rengöra det område där du har valt att montera din ABAX GT107-enhet.
  • Ta bort tejpbaksidan och montera enheten ordentligt.
  • Dra kabeln till batteriet. Se till att kabeln inte kommer i kläm.
  • Ta bort skyddet från batteriets polterminaler.
  • Fäst den svarta kabeln vid den befintliga jordpunkten eller den negativa batteripolen och den röda kabeln vid den positiva batteripolen. Se till att polerna sitter fast ordentligt igen.
  • Endast loggning av användning: Anslut den gula kabeln till den strömkälla som endast är aktiv när maskinen eller motorn är igång. Använd en multimeter om du är osäker på vilken strömkälla som är den rätta.
  • ABAX-enheten är nu klar. Använd strips för att fästa kabeln så att den inte kommer i kontakt med heta ytor eller rörliga delar.

Det är kundens ansvar att se till att enheten är korrekt monterad. ABAX täcker inte kostnaderna för att ersätta eller byta ut en enhet som är defekt på grund av felaktig installation. Underlåtenhet att montera enheten enligt ABAX riktlinjer kan också upphäva din livstidsgaranti.

Installationsvideo

Titta på denna installationsvideo på fordonet för mer information. Denna installation är mycket lik den för vissa maskiner, t.ex. hjullastare.

Specifikationer för installation

Typ av installationDold
Beräknad installationstid10 minuter
Verktyg som krävsSkruvmejsel med platt huvud, 10 mm och 13 mm hylsa
Röd kabelFör permanent kraft
Svart kabelFör jord (earth)
Gul kabelAnvändningslogg