Knowledge base > Installation guides > ABAX FMM230 - Fordon

ABAX FMM230 - Fordon

INDEX

Installationshandbok

ABAX FMM230 spårningsenhet

ABAX FMM230-enheten är utformad för att vara en enkel installation med tre kablar för både fordon och maskiner.

Enheten behöver ström från en konstant strömkälla på 10V till 30V, t.ex. fordonets batteri eller säkringsdosan.

ABAX FMM230 teknisk specifikation:

• Dimension: 70,5x67x25,6mm
  • Vikt: <55g
  • Matningsspänning: 10 till 30 V DC
  • IP67K
  • GPS-noggrannhet: 2,5 meter
  • Temperaturbeständig: (-20°C till +85°C)
  • Sensorer: accelerometer
  • GNSS-antenn
  • Enkel installation

Dold extern installation

Av praktiska, estetiska och säkerhetsmässiga skäl är den bästa installationsplatsen för ABAX FMM230-enheten under motorhuven med antennerna riktade uppåt. Logotypen visar hur enheten ska monteras på rätt sätt.

• Leta reda på batteriet i fordonet.
  • Om det finns, ta bort batteriluckan för att komma åt batteripolerna.
  • Bestäm en monteringsposition - den bästa positionen är vanligtvis nära vindrutan eller bakluckan.
  • Rengör området med den medföljande rengöringsservetten och torka med en pappershandduk.
  • Dra av den dubbelsidiga tejpen och montera enheten på önskad plats.
  • Fäst den röda kabeln på den positiva polen på fordonets batteri och den svarta kabeln på den negativa polen på fordonets batteri. Se till att polerna sitter fast ordentligt.
  • Fäst den svarta kabeln till den befintliga jordpunkten eller den negativa batteripolen och den röda kabeln till den positiva batteripolen. Se till att polerna är ordentligt åtdragna.
  • Om enheten tar emot ström blinkar lysdioden.
  • Avsluta med att notera fordonets registreringsnummer, fordonets körsträcka och huvudföraren - ge dessa uppgifter till din administratör tillsammans med enhetens serienummer som finns på lådan.

Det är kundens ansvar att se till att enheten är korrekt monterad. ABAX täcker inte kostnaderna för att ersätta eller byta ut en enhet som är defekt på grund av felaktig installation. Underlåtenhet att montera enheten enligt ABAX riktlinjer kan också upphäva din livstidsgaranti.

Installationsvideo

FMM230 installation video

Enheten passar alla fordonstyper:

Typ av installation:Dold
Beräknad installationstid:10 minuter
Verktyg som krävs:Skruvmejsel med platt huvud, 10 mm och 13 mm hylsa
Röd kabel:För permanent kraft
Svart kabel:För jord
Gul kabel:Sekundär användningslogg