Knowledge base > Installation guides > ABAX FMM003 - Fordon

ABAX FMM003 - Fordon

Installationsguide

ABAX OBDII GPS-spårare

ABAX FMM003 IoT Gateway är idealisk för tillfällig övervakning av alla typer av fordon, skåpbilar, tung utrustning och maskiner. Den bärbara GPS-trackern är en lättanvänd plug-and-play-spårningsenhet som säkerställer förbättrad driftseffektivitet och återvinning av tillgångar.

ABAX FMM003 teknisk specifikation:

• Mått: 67,2 x 49,6 x 25 mm
  • Vikt: 63 g
  • Driftstemperatur: (-40 °C till +85 °C)
  • Ingångsspänning: 10 - 30 V DC med överspänningsskydd
  • Internt backup-batteri: 170 mAh Li-Ion-batteri 3,7 V (0,63 Wh)
  • Sensorer: Accelerometer
  • GPS och GSM positionering
  • Livstidsgaranti
  • Lätt att byta mellan maskiner eller tung utrustning

GPS- och GSM-signalstyrka

GPS- och GSM-signaler försämras av metall. Enheten bör därför inte installeras på en plats där maskinens metallkropp eller tung utrustning kan störa signalstyrkan.

Avancerat positioneringssystem som samtidigt läser av flera oberoende satellitsystem som GPS, Glonass, Galileo och BeiDou samt globala navigationssatellitsystem.

Standardinstallation

• Ta ut enheten ur förpackningen.
  • Leta reda på OBDII-anslutningen på fordonet och installera enheten.
  • Se till att tillhandahålla all nödvändig fordons-/maskininformation (registreringsnummer, fordonets körsträcka, körtimmar och förarens namn) till din Fleet Manager eller någon med ABAX Admin-åtkomst så att den kan läggas till i dina ABAX-tillgångsinställningar och slutföra installationen.

Installation av förlängningskabel (tillval)

Förlängningskabel ingår inte i enheten. Kontakta kundtjänst för mer information.

• Ta ut enheten ur förpackningen.
  • Leta reda på OBDII-anslutningen på fordonet.
  • Anslut enheten till förlängningskabeln och koppla in kabeln i OBDII-anslutningen.
  • Använd den medföljande dubbelsidiga tejpen för att fästa enheten på fordonet.
  • Se till att tillhandahålla all nödvändig fordons-/maskininformation (registreringsnummer, fordonets körsträcka, körtimmar och förarens namn) till din Fleet Manager eller någon med ABAX Admin-åtkomst så att den kan läggas till i dina ABAX-tillgångsinställningar och slutföra installationen.

Drivs via OBDII-port

Spårningsenheten är endast aktiv när den drivs via en OBDII-port.

När den är påslagen:

• Spårar och rapporterar position
  • Bidrar till ABAX globala nätverk

När den är frånkopplad:

• Enheten har ett litet batteri för att minimera "kallstarter" så att en ny position hittas snabbare. I övrigt spårar enheten inte positionen när den är frånkopplad.
  • Skickar ut meddelande om strömavbrott

Ladda ner EU Declaration of conformity

EU Declaration 2022-05-09

UK Decleration 2022-05-09