Knowledge base > Installation guides > ABAX GT107 - Voertuig

ABAX GT107 - Voertuig

INDEX

Installatie handleiding

ABAX GT107

De ABAX GT107 is ontworpen om makkelijk geïnstalleerd te worden in zowel voertuigen als machines. Het toestel heeft enkel een constante 12V of 30V stroombron nodig. Bijvoorbeeld van de voertuig batterij of de zekeringkast. De gele kabel en connector kunnen gebruikt worden voor andere digitale inputs, bijvoorbeeld voor het loggen van de draaiuren bij machines.

ABAX GT107 technische specificaties:

• Afmetingen: 90x44x18mm
  • Gewicht: 70g
  • Stroom: 9V to 30V DC, Typisch 12V-24V
  • IP67K
  • GPS nauwkeurigheid: 2.5 meter
  • Temperatuur bestendigheid: (-20°C to +70°C)
  • Sensoren: Accelerometer
  • GNSS antenne
  • Makkelijke installatie

Verborgen installatie

Om praktische, esthetische en veiligheid redenen, is de best mogelijk lokatie om de ABAX GT107 te plaatsen onder de motorkap met de antennes naar de hemel gericht. Het logo op de sticker geeft de juiste richting aan voor plaatsing.

• Lokaliseer de batterij in je voertuig.
  • Indien een batterij afdekplaatje aanwezig is, verwijder dit zodat je vlot bij de batterij kan.
  • Bepaal de locatie waar je het toestel wil gaan plaatsen.
  • Maak deze locatie schoon met het bijhorende schoonmaak doekje en gebruik een papieren doekje om de locatie droog te maken.
  • Haal de bescherming van de dubbelzijdige plakband en fixeer het toestel op de gewenste locatie.
  • Bevestig de zwarte draad op het bestaande aardingspunt of de min (-) van de batterij. Bevestig de rode draad op de plus (+) van de batterij. Zorg ervoor dat de bevestiging opnieuw goed vast staat.
  • Wanneer het toestel stroom krijgt zal de LED knipperen.
  • Tot slot, noteer de nummerplaat van het voertuig, de kilometerstand en indien nodig de naam van de vaste bestuurder van het voertuig – deze gegevens kan je aan de systeem administrator geven, samen met het serienummer van het toestel welke op het doosje is vermeld. Die gegevens worden vervolgens in het systeem ingevoerd.

Installatie video

U kunt deze installatievideo voor ABAX FMM230 bekijken - het principe van de installatie is hetzelfde voor de ABAX GT107.

FMM230 installation video

The unit is geschikt voor ieder type voertuig:

Installatie type:Verborgen
Geschatte installatie tijd:10 minuten
Benodigheden:Platte schroevendraaier, 10mm en 13mm dopsleutel
Rode draad:Voor permanente stroom
Zwarte draad:Voor de aarding (grond)
Gele draad:Secundair en optioneel, bijvoorbeeld draaiuren