Knowledge base > Installation guides > ABAX GT107 - Maskiner og utstyr

ABAX GT107 - Maskiner og utstyr

INDEX

Installasjonsveiledning

ABAX GT107 sporingsenhet

ABAX GT107 er en fleksibel sporingsenhet for motoriserte maskiner. Den er designet for enkel installasjon med to eller tre ledninger, der den gule ledningen kan brukes til logging av bruk. Enheten har en antenne inne i kabinettet, et rødt positivt og et svart negativt kontaktpunkt. Enheten krever strøm fra en konstant strømkilde og gir deg nye posisjoner hvert 30. sekund når den er slått på.

Tekniske spesifikasjoner for ABAX GT107:

• Dimensjon: 90x44x18 mm
  • Vekt: 70 g
  • Forsyningsspenning: 9V til 30V DC, typisk 12V-24V
  • IP67K
  • GPS-nøyaktighet: 2,5 meter
  • Temperaturbestandig: (-20 °C til +70 °C)
  • Sensorer: Akselerometer
  • GNSS-antenne
  • Enkel å installere

GPS- og GSM-signalstyrke

GPS- og GSM-signaler forstyrres av metall. Enheten bør derfor ikke installeres på et sted der kjøretøyets metallkarosseri kan forstyrre signalstyrken.

For at enheten skal fungere effektivt, må den ha konstant siktlinje til GPS-satellittene. Enheten fungerer effektivt når den er skjult under ikke-metalliske materialer som plast eller glass, men det må sørges for at metalliske overflater ikke dekker eller forstyrrer enheten og påvirker signalstyrken.

Installasjon

ABAX GT107 kan installeres i alle typer maskiner med to eller tre ledninger. Logoen/klistremerket viser hvilken retning enheten skal monteres for best mulig GPS- og GSM-nøyaktighet.

• Bruk renseservietten til å rengjøre området der du har bestemt deg for å montere ABAX GT107-enheten.
  • Fjern teipen på baksiden og fest enheten godt.
  • Før kabelen til batteriet. Pass på at kabelen ikke kommer i klem.
  • Fjern beskyttelsen fra batteripolklemmene.
  • Fest den svarte ledningen til fabrikkens eksisterende jordingspunkt eller bilens negative batteripol og den røde ledningen til bilens positive batteripol. Sørg for at polene er godt festet igjen.
  • Kun logging av bruk: Koble den gule ledningen til strømkilden som bare er aktiv når maskinen eller motoren er i gang. Bruk et multimeter hvis du er usikker på hvilken strømkilde som er riktig.
  • ABAX-enheten er nå klar. Bruk strips til å feste kabelen slik at den ikke kommer i kontakt med varme overflater eller bevegelige deler.

Det er kundens ansvar å sørge for at enheten er riktig montert. ABAX dekker ikke kostnadene ved å erstatte eller bytte ut en enhet som er defekt på grunn av feil montering. Unnlatelse av å montere enheten i henhold til ABAX' retningslinjer kan også gjøre livstidsgarantien ugyldig.

Installasjonsvideo

Se denne installasjonsvideoen på kjøretøyet for mer informasjon. Denne installasjonen er svært lik den på enkelte maskiner, for eksempel hjullastere.

Spesifikasjoner for installasjon

InstallsjonstypeSkjult
Anslått installasjonstid10 minutter
Nødvendige verktøySkrutrekker med flatt hode, 10 mm og 13 mm innstikkshylse
Rød ledningFor permanent strøm
Svart ledningFor jord (earth)
Gul ledningBrukslogg