Knowledge base > Installation guides > ABAX FMM230 - Machines en apparatuur

ABAX FMM230 - Machines en apparatuur

INDEX

Installatiegids

ABAX FMM230 volgunit

De ABAX FMM230 volgunit is ontworpen voor een eenvoudige installatie met twee draden met een gele draad voor het gebruikslogboek. De standaard eenheid bevat een antenne in de zwarte, compacte behuizing, een rood positief en een zwart negatief contactpunt en een logkabel van 1,5 meter. Het apparaat heeft voeding nodig van een constante 12V of 24V stroombron, zoals de accu van het voertuig of bijvoorbeeld de zekeringkast.

ABAX FMM230 technische specificatie:

• Afmeting: 70,5x67x25,6mm
  • Gewicht: <55g
  • Voedingsspanning: 10 tot 30 V DC
  • IP67K
  • GPS-nauwkeurigheid: 2,5 meter
  • Temperatuurbestendig: (-20°C tot +85°C)
  • Sensoren: Versnellingsmeter
  • GNSS-antenne
  • Eenvoudige installatie

GPS- en GSM-signaalsterkte

GPS- en GSM-signalen worden verstoord door metaal. Daarom mag het toestel niet geïnstalleerd worden op een plaats waar de metalen carrosserie van het voertuig de signaalsterkte kan verstoren.

Om effectief te kunnen werken, heeft het apparaat een constante zichtlijn nodig om verbinding te maken met GPS-satellieten. Het apparaat werkt effectief als het is verborgen onder niet-metalen materialen zoals plastic of glas, maar er moet voor worden gezorgd dat metalen oppervlakken het apparaat niet bedekken of verstoren en de signaalsterkte beïnvloeden.

Installatie

ABAX FMM230 kan in alle soorten machines geïnstalleerd worden met twee of drie draden (voor gebruikslogboek) installatie. Het logo geeft aan in welke richting het apparaat moet worden gemonteerd voor de beste GPS- en GSM-nauwkeurigheid.

• Gebruik het reinigingsdoekje om de plaats waar u de ABAX FMM230 wilt monteren schoon te maken.
  • Verwijder de tape en bevestig het apparaat stevig.
  • Voer de kabel naar de batterij. Zorg ervoor dat de kabel niet bekneld raakt.
  • Verwijder de bescherming van de poolklemmen van de accu.
  • Sluit de rode draad aan op de positieve accupool. Sluit de zwarte draad aan op de negatieve accupool. Zorg ervoor dat de moeren goed vastzitten.
  • Alleen registratie voor gebruik: Sluit de gele draad aan op de stroombron die alleen actief is als de machine of motor draait. Gebruik een multimeter als u niet zeker weet welke stroombron de juiste is.
  • Het ABAX apparaat is nu klaar. Gebruik strips om de kabel vast te maken zodat deze niet in contact komt met hete oppervlakken of bewegende delen.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat het apparaat correct wordt gemonteerd. ABAX dekt niet de kosten voor het vervangen of omruilen van een defect apparaat als gevolg van een onjuiste installatie. Als het apparaat niet volgens de ABAX richtlijnen wordt gemonteerd, kan ook de levenslange garantie komen te vervallen.

Installatievideo

Bekijk deze installatievideo voor het voertuig voor meer informatie. Deze installatie lijkt erg op die van sommige machines, bijvoorbeeld wielladers.

Vereisten voor installatie

Installatie type:Verborgen
Verwachte installatie tijd:10 min.
Benodigd gereedschap:Platte schroevendraaier, 10 mm en 13 mm dopsleutel
Rode draad:Voor permanente stroom
Zwarte draad:Voor grond (aarde)
Gele draad:Secondaire data