Knowledge base > Installation guides > ABAX GT107 - Machines en uitrusting

ABAX GT107 - Machines en uitrusting

INDEX

Installatiegids

ABAX GT107 volgunit

De ABAX GT107 is een flexibele volgunit voor uw aangedreven machines. Het is ontworpen voor eenvoudige installatie met twee of drie draden, waarbij de gele draad kan worden gebruikt voor gebruiksregistratie. De eenheid bevat een antenne in de behuizing, een rood positief en een zwart negatief contactpunt. Het apparaat heeft stroom nodig van een constante stroombron en geeft je elke 30 seconden nieuwe posities wanneer het van stroom wordt voorzien.

ABAX GT107 technische specificaties:

• Afmeting: 90x44x18mm
  • Gewicht: 70g
  • Voedingsspanning: 9V tot 30V DC, meestal 12V-24V
  • IP67K
  • GPS-nauwkeurigheid: 2,5 meter
  • Temperatuurbestendig: (-20°C tot +70°C)
  • Sensoren: Versnellingsmeter
  • GNSS-antenne
  • Eenvoudige installatie

GPS- en GSM-signaalsterkte

GPS- en GSM-signalen worden verstoord door metaal. Daarom mag het toestel niet geïnstalleerd worden op een plaats waar de metalen carrosserie van het voertuig de signaalsterkte kan verstoren.

Om effectief te kunnen werken, heeft het apparaat een constante zichtlijn nodig om verbinding te maken met GPS-satellieten. Het apparaat werkt effectief als het is verborgen onder niet-metalen materialen zoals plastic of glas, maar er moet voor worden gezorgd dat metalen oppervlakken het apparaat niet bedekken of verstoren en de signaalsterkte beïnvloeden.

Installatie

ABAX GT107 kan in alle soorten machines geïnstalleerd worden met twee of drie draden. Het logo/sticker geeft aan in welke richting het apparaat moet worden gemonteerd voor de beste GPS- en GSM-nauwkeurigheid.

• Gebruik het reinigingsdoekje om de plaats waar u de ABAX GT107 wilt monteren schoon te maken.
  • Verwijder de tape en bevestig het toestel stevig.
  • Voer de kabel naar de batterij. Zorg ervoor dat de kabel niet bekneld raakt.
  • Verwijder de bescherming van de poolklemmen van de batterij.
  • Bevestig de zwarte draad aan het bestaande fabrieksaardpunt of de negatieve pool van de voertuigaccu en de rode draad aan de positieve pool van de voertuigaccu. Zorg ervoor dat de polen goed vastzitten.
  • Alleen registratie voor gebruik: Sluit de gele draad aan op de stroombron die alleen actief is als de machine of motor draait. Gebruik een multimeter als u niet zeker weet welke stroombron de juiste is.
  • Het ABAX apparaat is nu klaar. Gebruik strips om de kabel vast te maken zodat deze niet in contact komt met hete oppervlakken of bewegende delen.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat het apparaat correct wordt gemonteerd. ABAX dekt niet de kosten voor het vervangen of omruilen van een defect apparaat als gevolg van een onjuiste installatie. Als het apparaat niet volgens de ABAX richtlijnen wordt gemonteerd, kan ook de levenslange garantie komen te vervallen.

Installatievideo

Bekijk deze installatievideo op het voertuig voor meer informatie. Deze installatie lijkt erg op die van sommige machines, bijvoorbeeld wielladers.

Specificaties voor installatie

Type installatie:Verborgen
Geschatte installatietijd:10 minuten
Vereist gereedschap:Platte schroevendraaier, 10 mm en 13 mm inbusdrive
Rode draad:Voor permanent vermogen
Zwarte draad:Voor aarde
Gele draad:Gebruikslogboek